Wat is bewerkt vlees nu precies? Bewerkt vlees is vlees dat de een of andere chemische bewerking heeft ondergaan om het langer houdbaar te maken of de smaak te veranderen. Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan roken, drogen, zouten of inblikken van vlees of het toevoegen van conserveringsmiddelen. Het komt er feitelijk op neer dat alle vleeswaren die als broodbeleg worden verkocht in de categorie bewerkt vlees vallen.

Bewerkt vlees ongezond - salamiVlees dat ingevroren is of dat een organische bewerking heeft ondergaan valt onder onbewerkt vlees. Denk hierbij aan plukken, snijden, in een pot stoppen

Voorbeelden van bewerkte vleeswaren zijn ham, salami en boterhamworst. Op de pagina “bewerkt en onbewerkt vlees” vind je een uitgebreider overzicht.

 

 

 

 

 

 

Disclaimer

Wij besteden de uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en actualiteit van de gegevens op deze website. Desondanks kunnen onjuistheden en onvolledigheden voorkomen. Wij wijzen iedere vorm van aansprakelijkheid van de hand voor onvolkomenheden dan wel onjuistheden in de op of via deze site weergegeven informatie.